Telefono Nr.
Slaptažodis
Naujas vartotojas
Slaptažodžio priminimas
 
 
  Šiandien: 2024 04 16
Vardadienius švenčia:
Giedrius, Algedė, Kalikstas
 
 

Pritarta Universiteto pavadinimo keitimui

2011.06.29

Antradienį Seimas pritarė naujajam Lietuvos žemės ūkio universiteto pavadinimui – ši akademinė įstaiga vadinsis Aleksandro Stulginskio universiteto vardu (angl. Aleksandr Stulginskis University, Universiteto pavadinimo santrumpa abejomis kalbomis – ASU).
 
Universiteto rektoriaus prof. Antano Maziliausko teigimu, „per beveik devynis veiklos dešimtmečius Lietuvos žemės ūkio universitetas ne kartą keitėsi reaguodamas į atitinkamo laikotarpio poreikius ir tendencijas. Suprasdamas ir priimdamas šio laikmečio iššūkius kaip galimybes keistis, mūsų Universitetas kelia sau ambicingus modernizavimo tikslus ir naujojoje Universiteto vizijoje numato būti atviras iššūkiams ir pokyčiams, taikyti geriausią pasaulio  universitetų patirtį, plėtoti tarptautiškumą, tačiau kartu tarnauti savajam kraštui,  siekti nuolatinio tobulėjimo ir lyderystės tarp savo srities universitetų.
 
Svarstant pagrindines Universiteto strategines nuostatas tapo akivaizdu, kad Universiteto pavadinimas ne visiškai atitinka šiandienines realijas, Universiteto misiją ir vykdomą veiklą tiek studijų, tiek mokslo srityse, neatspindi visų sričių, kuriose realiai yra dirbama. Be žemės ūkio mokslų, kuriems yra skiriamas išskirtinis dėmesys, taip pat labai svarbios yra maisto, vandens, miško, dirvožemio, gamtos išteklių darnaus naudojimo ir plėtros, klimato kaitos, visų rūšių alternatyvios energetikos, ypač biomasės inžinerijos, ir kitos sritys.  Todėl pasiūlyta, kad tinkamiausias pavadinimas Universitetui būtų iškilios Lietuvos asmenybės – II Lietuvos Prezidento, agronomo, Lietuvių ūkininkų sąjungos steigėjo Aleksandro Stulginskio (1885–1969 m.) vardas. Keitimo idėja ir siūlomas vardas buvo aptariami kartu su Universiteto bendruomene – dėstytojais bei studentais, svarstomas senate bei rektorate“. 

kitos naujienos


Apie projektą | Taisyklės | Slapukai | Registracija | Paslaugos vartotojams | Reklama | Kontaktai

Visos teisės priklauso: UAB "Optimalios sistemos". Kopijuoti puslapio turinį be sutikimo draudžiama ©.   Sukūrė: Softisite™
Nauja ir naudota žemės ūkio technika, žemės ūkio technikos dalys, technikos nuoma, žemės ūkio paslaugos, sodo technika, miško technika. Skelbimų portalas.