Telefono Nr.
Slaptažodis
Naujas vartotojas
Slaptažodžio priminimas
 
 
  Šiandien: 2024 04 25
Vardadienius švenčia:
Tolmantas, Žadmantė, Morkus
 
 

Kelių eismo taisyklių pakeitimai – žemdirbių naudai

2011.09.29

Rugsėjo 28 d. Vyriausybė pritarė žemės ūkio ministro Kazio Starkevičiaus siūlymui  pakeisti Kelių eismo taisykles ir sudaryti žemdirbiams palankesnes sąlygas važiuoti keliais didžiagabaritėmis mašinomis tamsiuoju paros metu.
 
 

Pagal anksčiau galiojusias Kelių eismo taisykles (KET) žemdirbiai, norėdami grįžti iš laukų tamsiuoju paros metu su mašinomis, kurios viršija nustatytąjį plotį – 2,55, turėjo gauti specialius leidimus, o su platesnėms kaip 3,5 m – važiuoti tik su policijos automobilio palyda. Mašinų, kurių plotis daugiau kaip 3,5 metro, yra daug: tai sėjamosios, žemės dirbimo agregatai, javų kombainai ir kt. KET reikalavimai žemdirbiams buvo perteklinė administracinė bei finansinė našta, trukdanti darbus, kuriems atlikti svarbi kiekviena valanda.

 

Žemės ūkio ministerija siūlė, kad žemdirbiams, važiuojantiems keliais didžiagabaritėmis mašinomis tamsiuoju paros metu, pakaktų paženklinti mašinas oranžiniais švyturėliais. Tačiau Vyriausybė, siekdama užtikrinti eismo saugumą, priėmė kompromisinį sprendimą: nuo šiol žemdirbiams nereikės gauti specialių leidimų ir policijos palyda nebus būtina – pakaks mašinų kraštinius taškus paženklinti oranžiniais švyturėliais ir pasirūpinti, kad iš priekio tokias mašinas lydėtų automobilis su įjungtu oranžiniu žybčiojančiu švyturėliu.

 
Kelių eismo taisyklių pakeitimai įsigalios jas paskelbus „Valstybės žiniose“.
 
 
Išsamesnė informacija tel. (8 5) 239 1157
 
 
Žemės ūkio ministerijos informacija
tel. (8 5) 239 1018

kitos naujienos


Apie projektą | Taisyklės | Slapukai | Registracija | Paslaugos vartotojams | Reklama | Kontaktai

Visos teisės priklauso: UAB "Optimalios sistemos". Kopijuoti puslapio turinį be sutikimo draudžiama ©.   Sukūrė: Softisite™
Nauja ir naudota žemės ūkio technika, žemės ūkio technikos dalys, technikos nuoma, žemės ūkio paslaugos, sodo technika, miško technika. Skelbimų portalas.