Telefono Nr.
Slaptažodis
Naujas vartotojas
Slaptažodžio priminimas
 
 
  Šiandien: 2024 04 20
Vardadienius švenčia:
Gostautas, Eisvydė, Marcijonas, Agnė
 
 

„Sprendimų rate“ – dėmesys miškams

2012.10.04

Šiandien Aleksandro Stulginskio universitete (ASU) atidaroma penktoji miško, medžioklės ir aplinkos paroda „Sprendimų ratas 2012“, pakeitusi anksčiau eilę metų rengtą žemės ūkio parodą „Agropanorama“. Pasak ASU rektoriaus Antano Maziliausko, šiais metais lankytojus paroda pasitinka įgavusi tarptautinio renginio atspalvių. Pristatomos ne tik lietuviškos ekspozicijos, savo stendus parodoje turi ir Čekija, Latvija bei Estija.

„Reikia pasidžiaugti, kad šioje parodoje galima rasti visko, ko reikia ir kaimui, ir miestui. Dėkoju kolegoms iš Aplinkos ministerijos bei miškų urėdijai, kad subūrė visus į vieną vietą ir šviečia žmones apie medžioklę, miškus, (nekiekvienas įvertiname jų svarbą), kloja pagrindus tradicijoms plėtotis, o jos formuojasi ne per vieną dieną“, – kalbėjo žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius.

Parodos atidarymo metu aplinkos viceministras Aleksandras Spruogis teigė, kad ne tik žemės ūkyje geras derlius užderėjęs. „Miškuose yra atsigavusi gyvūnų populiacija. Tad ir trofėjų derlius nemenkas. O jiems neabejingi ypač medžiotojai“, – sveikinime minėjo A. Spruogis.

Generalinis miškų urėdas Benjaminas Sakalauskas skubėjo girtis rekordais. „Šiemet miškininkai irgi rekordinį mokesčių dydį sumokėjo į valstybės aruodą, – pabrėžė urėdas, pridėdamas, jog medžioklė yra neatsiejama miškų ūkio dalis. – Gyvūnų populiacija turi būti reguliuojama, priešingu atveju sulauksime daug pykčio iš žemės ūkio ministro fronto dėl šernų ar bebrų daromo nuostolio...“.

Tris dienas truksiančioje parodoje numatomi dar trys tarptautiniai renginiai. Pirmasis jų – žirgų konkūras, LR Prezidento taurei laimėti, remiamas Žemės ūkio ministerijos. Žirgų konkūras rengiamas nuo 1998 m. Konkūro organizatoriai pasiekė, kad šios jojimo varžybos taptų tradicinėmis. Įvertindami varžybų svarbą, į jas atvyksta pajėgiausi šalies raiteliai. Daugeliui dalyvaujančių žirgų ir raitelių šios jojimo varžybos yra oficialus įtempto žirginio sporto sezono uždarymas. Šiemet konkūro prizinis fondas yra 18 tūkst. Lt.

Taip pat čia atidaryta Tarptautinė medžioklės ir žūklės trofėjų paroda. Medžioklės ir žūklės trofėjų ekspoziciją papildys Prezidento Algirdo Mykolo Brazausko privati medžioklinių peilių ir medalių kolekcija.

14-ajame Europos Tauriųjų elnių kvieslių čempionate varžysis komandos iš 10 šalių. Šis unikalus renginys vyks šeštadienį nuo 10 val. parodos lauko scenoje.

Šiemet parodos šviečiamojoje programoje numatyti 26 seminarai ir viena tarptautinė konferencija.
Visų renginių, vyksiančių spalio 4-6 dienomis ASU, lankymas nemokamas.

Parodoje „Sprendimų ratas 2012“ dalyvauja 82 įmonės, asociacijos, organizacijos, apie 200 augintojų, gamintojų ir tautodailininkų. Bendras parodos „Sprendimų ratas 2012“ – plotas 27 200 kv. m (2,7 ha).

Žemės ūkio ministerijos informacija

kitos naujienos


Apie projektą | Taisyklės | Slapukai | Registracija | Paslaugos vartotojams | Reklama | Kontaktai

Visos teisės priklauso: UAB "Optimalios sistemos". Kopijuoti puslapio turinį be sutikimo draudžiama ©.   Sukūrė: Softisite™
Nauja ir naudota žemės ūkio technika, žemės ūkio technikos dalys, technikos nuoma, žemės ūkio paslaugos, sodo technika, miško technika. Skelbimų portalas.