Telefono Nr.
Slaptažodis
Naujas vartotojas
Slaptažodžio priminimas
 
 
  Šiandien: 2024 04 18
Vardadienius švenčia:
Eitvilas, Girmantė, Apolonijus
 
 

Masinio vaikų apsinuodijimo priežastimi Vokietijoje galėjo būti šaldytos braškės

2012.10.09

Praėjusią savaitę keliuose Rytų Vokietijos regionuose buvo užregistruota per 11 tūkstančių apsinuodijimo maistu atvejų. Apie apsinuodijimus pranešė daugiau nei 500 ugdymo įstaigų studentai, moksleiviai ir vaikų darželių auklėtiniai. Visi šie  jaunuoliai ir vaikai skundėsi panašiais sveikatos sutrikimais: viduriavo ir vėmė, 32 buvo paguldyti į ligonines.

Vokietijos atsakingos institucijos, ištyrę apsinuodijimo maistu atvejus, priėjo išvados, kad šio protrūkio priežastimi galėjo būti šaldytos braškės.
 
Vokietijos Vyriausybė įsteigė darbo grupę protrūkiui tirti, nes tai didžiausias apsinuodijimo maistu incidentas šioje šalyje. Robert Koch instituto, kuris tiria infekcines ligas, analizuoja jų protrūkių priežastis ir teikia informaciją Vokietijos Sveikatos apsaugos ministerijai, specialistai kartu su darbo grupės nariais įvertino statistikos bei kitus tyrimų duomenis ir nustatė, kad beveik visi susirgusieji vartojo maisto produktus, kurių sudėtyje buvo šaldytų braškių.

Šaldytų vaisių siuntą pristatė privati įmonė „Sodexo“, tiekianti maistą ir gėrimus mokykloms ir vaikų darželiams. Įmonė įsipareigojo visiems nukentėjusiems kompensuoti padarytą žalą ir ateityje atsakingiau rinktis tiekėjus.
 
Europos Komisija Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF informavo, kad nagrinėjant atvejį Vokietijoje nenustatyta, jog apsinuodijimo maistu protrūkis turėtų tiesioginių ar netiesioginių sąsajų su kitomis Europos Sąjungos valstybėmis ar trečiosiomis šalimis.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad mūsų šalyje daugiausiai prekiaujama Lietuvos, Estijos, Lenkijos, Belgijos gamintojų tiekiamomis šaldytomis braškėmis, nedideli šių uogų kiekiai importuojami iš Kinijos. Šaldytomis braškėmis iš Vokietijos Lietuvos prekybos tinkluose neprekiaujama.

Šaltinis: Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

kitos naujienos


Apie projektą | Taisyklės | Slapukai | Registracija | Paslaugos vartotojams | Reklama | Kontaktai

Visos teisės priklauso: UAB "Optimalios sistemos". Kopijuoti puslapio turinį be sutikimo draudžiama ©.   Sukūrė: Softisite™
Nauja ir naudota žemės ūkio technika, žemės ūkio technikos dalys, technikos nuoma, žemės ūkio paslaugos, sodo technika, miško technika. Skelbimų portalas.