Telefono Nr.
Slaptažodis
Naujas vartotojas
Slaptažodžio priminimas
 
 
  Šiandien: 2024 04 26
Vardadienius švenčia:
Gailenis, Dargailė, Klaudijus
 
 

Iš Lietuvos rinkos surenkami galimai nesaugūs veterinariniai vaistai

2012.10.11

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad gautas skubus Vokietijos kompetentingos institucijos (Federal Office of Consumer Protection and Food Safety) pranešimas dėl nustatytų veterinarinių vaistų „Xylazin 2 %“ kai kurių serijų kokybės defektų. Atliekant veterinarinio vaisto serijų stabilumo tyrimus, buvo nustatyti balti nuosėdų kristalai, galintys turėti neigiamos įtakos vaistų kokybei. Atsižvelgusi į tai, Vokietijos kompetentinga institucija priėmė sprendimą surinkti iš rinkos šiuos nekokybiškus vaistus.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad viena nekokybiškų veterinarinių vaistų partija (Nr. C4128-04) buvo išplatinta ir Lietuvoje. Siekiant apsaugoti gyvūnus nuo galimų nepageidaujamų reakcijų į veterinarinius vaistus, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba šią informaciją perdavė Veterinarijos farmacijos, Lietuvos veterinarijos gydytojų ir Lietuvos smulkių gyvūnų veterinarijos gydytojų asociacijoms.
 
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nurodymu, galimai nesaugių veterinarinių vaistų „Xylazin 2 %“  partija (Nr. C4128-04) šiuo metu surenkama iš rinkos, vadovaujantis Nesaugių veterinarinių vaistų uždraudimo tiekti rinkai ir pašalinimo iš rinkos tvarkos aprašu.
 
Minėti veterinariniai vaistai Lietuvoje įtraukti į Veterinarinių vaistų registrą pavadinimu „Xylazin 2 %, injekcinis tirpalas” (registro žymuo LT/2/98/0744/001; LT/2/98/0744/003), jais leidžiama prekiauti Lietuvos rinkoje. Veterinarinių vaistų gamintojas – Bela-Pharm GmbH & Co.KG., Vokietija. Vaistai skirti arkliams, galvijams, šunims ir katėms slopinti (sedacijai), raumenims atpalaiduoti, derinyje su kitais vaistais – anestezijai.

Šaltinis: Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba


kitos naujienos


Apie projektą | Taisyklės | Slapukai | Registracija | Paslaugos vartotojams | Reklama | Kontaktai

Visos teisės priklauso: UAB "Optimalios sistemos". Kopijuoti puslapio turinį be sutikimo draudžiama ©.   Sukūrė: Softisite™
Nauja ir naudota žemės ūkio technika, žemės ūkio technikos dalys, technikos nuoma, žemės ūkio paslaugos, sodo technika, miško technika. Skelbimų portalas.