Telefono Nr.
Slaptažodis
Naujas vartotojas
Slaptažodžio priminimas
 
 
  Šiandien: 2024 04 20
Vardadienius švenčia:
Gostautas, Eisvydė, Marcijonas, Agnė
 
 

Latvijoje nustatyti 3 klasikinio kiaulių maro protrūkiai

2012.11.28

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad Latvijoje, Svarinu ir Piedrujas apylinkėse esančiose 3 kiaulių laikymo vietose, nustatyti nauji klasikinio kiaulių maro protrūkiai. Šiais metais Latvijoje kiaulių maro atvejai užregistruoti Kraslava regione, kur buvo nustatyti 8 šernai, sirgę šia pavojinga liga.

Visuose trijuose protrūkio vietose – šeimų ūkiuose buvo laikoma 16 kiaulių. Aplinkui šiuos klasikinio kiaulių maro židinius nustatytos apsaugos ir priežiūros zonos, atlikta dezinfekcija, ūkiuose buvusios kiaulės nedelsiant sunaikintos.
 
Atsakingų Latvijos institucijų teigimu, viruso išplitimą galėjo sąlygoti kontaktas su laukine fauna. Kaimyninės valstybės veterinarijos specialistai užtikrina, kad imtasi visų apsaugos priemonių ne tik kontrolės zonose, bet ir visoje šalyje.
 
„Atsižvelgus į sudėtingą situaciją Latvijoje ir kad ši itin greitai plintanti liga cirkuliuoja laukinėje faunoje, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos teritoriniai padaliniai visoje Lietuvoje organizuoja pasitarimus su privačiais veterinarijos gydytojais dėl gyvūnų užkrečiamųjų ligų kontrolės vykdymo bei biosaugos reikalavimų sugriežtinimo kiaulių ir kitų gyvūnų laikymo vietose. Dėl klasikinio kiaulių maro grėsmės Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba uždraudė iš užkrėstos zonos vežti šalutinius gyvūninius produktus perdirbti į Lietuvos šalutinių gyvūninių produktų perdirbimo įmones. Situacija kaimyninėje valstybėje nuolat stebima, operatyviai keičiamasi informacija su Latvijos kolegomis, ir jei padėtis pablogės, bus uždrausta prekyba gyvomis kiaulėmis, kiauliena ir kiaulienos produktais iš kaimyninės šalies,“ – teigė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Skubios veiklos skyriaus vedėjas Marius Masiulis.
 
Klasikinio kiaulių maro atvejai šiais metais buvo nustatyti ir Rusijos Federacijoje. Paskutinis šios ligos atvejis mūsų šalyje užfiksuotas 2011 metais.

Šaltinis: Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba
kitos naujienos


Apie projektą | Taisyklės | Slapukai | Registracija | Paslaugos vartotojams | Reklama | Kontaktai

Visos teisės priklauso: UAB "Optimalios sistemos". Kopijuoti puslapio turinį be sutikimo draudžiama ©.   Sukūrė: Softisite™
Nauja ir naudota žemės ūkio technika, žemės ūkio technikos dalys, technikos nuoma, žemės ūkio paslaugos, sodo technika, miško technika. Skelbimų portalas.