Telefono Nr.
Slaptažodis
Naujas vartotojas
Slaptažodžio priminimas
 
 
  Šiandien: 2024 04 23
Vardadienius švenčia:
Daugaudas, Vygailė, Jurgis, Adalbertas
 
 

Dėl dar vieno maisto skandalo Lenkijoje, patikrintos ir Lietuvos prekyvietės bei prekybos įmonės

2013.03.13

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad patikrinus prekybos įmones ir prekyvietes, nustatyta, kad praėjusią savaitę į maisto skandalą įsivėlusios Lenkijos įmonės „Viola“ gaminiais Lietuvos rinkoje neprekiaujama.

Tyrimas buvo pradėtas, tikrinant žiniasklaidoje pasirodžiusią ir neoficialiai Lenkijos atsakingų institucijų pareigūnų pateiktą informaciją, kad sustabdyta mėsos perdirbimo įmonės „Viola“ veikla. Skandalas kilo, vietinės žiniasklaidos priemonėse pasirodžius informacijai, kad minėta įmonė gamyboje galėjo naudoti pasibaigusio tinkamumo vartoti termino žaliavas.

Atsižvelgus į riziką, patikrinta ar Lietuvoje prekiaujama įmonės „Viola“ mėsos gaminiais. „Patikrinimų duomenys parodė, kad per pastaruosius tris mėnesius į Lietuvą buvo įvežtas nedidelis kiekis (98 kg) šios įmonės produkcijos – dešrelių ir mėsos pašteto. Produkciją įvežė didmeninė prekybos įmonė UAB „Piko Kaunas“. Gaminiais buvo prekiaujama vienoje Kauno turgaviečių, tačiau, pasak įmonės atsakingų atstovų, produkcija nesulaukė populiarumo, todėl didesni kiekiai nebuvo įsigyti. Sužinojusi apie skandalą įmonė nutarė nutraukti ryšius su įmone „Viola“, – sakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Veterinarijos sanitarijos skyriaus vedėjo pavaduotojas Gintautas Čereška.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, atsižvelgiant į galimą riziką maisto produktų saugai ir vartotojų sveikatai, priėmė sprendimą uždrausti tiekti į rinką minėtos įmonės produkciją. Informacija apie atvejį nedelsiant perduota visiems teritoriniams Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos padaliniams, kurie įpareigoti stebėti situaciją rinkoje ir taikyti griežtas rinkos kontrolės priemones.

Šaltinis: Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba
kitos naujienos


Apie projektą | Taisyklės | Slapukai | Registracija | Paslaugos vartotojams | Reklama | Kontaktai

Visos teisės priklauso: UAB "Optimalios sistemos". Kopijuoti puslapio turinį be sutikimo draudžiama ©.   Sukūrė: Softisite™
Nauja ir naudota žemės ūkio technika, žemės ūkio technikos dalys, technikos nuoma, žemės ūkio paslaugos, sodo technika, miško technika. Skelbimų portalas.